Naša čitateljica Antonija Milić pripremila je odličan osvježavajući džem od dinja i koji smo nagradili u tjednom tiskanom izdanju Dobre hrane. Svakog tjedna poklanjamo bogate nagrade, a ovom prilikom bila je to visokokvalitetna Chasseur tava. Šaljite nam vaše recepte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i osvojite nagrade!
Za džem će vam trebati:
3 kg dinja
1,5 kg šećera
4 dcl vode
sok od 2 limuna
Dinje ogulite, očistite od koštica, narežite na kocke i stavite u veću zdjelu u kojem će se džem kuhati. Dodajte šećer,limunov sok i vodu. Kuhajte na laganoj vatri povremeno pomješajući desetak minuta. Zatim sve propasirati ili izmiksati štapnim mikserom pa nastaviti kuhati još oko pola sata dok se džem ne zgusne. Vrući džem prelijte u čiste,prokuhane staklenke koje tada treba još zapeći desetak minuta u pećnici na 100°C da se džem ne bi kvario tijekom zime.Ostavite ga da se potpuno ohladi i uživajte u divnom okusu dinja.
Recept Dobre hrane za džem od dinje potražite ovdje .
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....