Varivo s tikvicom, koromačem i graškom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 koromač
  • 1 veća tikvica
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 1 žuta mrkva
  • 1 crvena mrkva
  • 1 korijen peršina
  • celerova stapka s listom (celer listaš)
  • luk
  • 1 češanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Na ulju dinstajte sitno sjeckani luk kojem, kada postane proziran, odnosno malo omekša, dodajte na kolutiće narezanu mrkvu, peršin te sitno sjeckni češnjak. Podlijte vodom ili temeljcem pa kuhajte par minuta, a zatim ubacite grašak, a nakon nekoliko minuta, kada je grašak napola kuhan, dodajte narezani celer zajedno s listom, list

peršina te narezani koromač i tikvicu narezanu na manje komade (ne pretanke).

2. korak

Kad je povrće kuhano (pazite da se ne prekuha da ne bude kašasto, uvijek je bolje da malo hrska jer se sve ionako može jesti sirovo), juhu posolite i popaprite. Savjet: u juhu možete dodati i karfiol, brokulu, mahune, bob, a na kraju miso, soja sos i đumbir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 10:52