Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 koromač
- 1 veća tikvica
- 1 šalica smrznutog graška
- 1 žuta mrkva
- 1 crvena mrkva
- 1 korijen peršina
- celerova stapka s listom (celer listaš)
- luk
- 1 češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema
1. korak
Na ulju dinstajte sitno sjeckani luk kojem, kada postane proziran, odnosno malo omekša, dodajte na kolutiće narezanu mrkvu, peršin te sitno sjeckni češnjak. Podlijte vodom ili temeljcem pa kuhajte par minuta, a zatim ubacite grašak, a nakon nekoliko minuta, kada je grašak napola kuhan, dodajte narezani celer zajedno s listom, list
peršina te narezani koromač i tikvicu narezanu na manje komade (ne pretanke).
2. korak
Kad je povrće kuhano (pazite da se ne prekuha da ne bude kašasto, uvijek je bolje da malo hrska jer se sve ionako može jesti sirovo), juhu posolite i popaprite. Savjet: u juhu možete dodati i karfiol, brokulu, mahune, bob, a na kraju miso, soja sos i đumbir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....