Varivo od komorača i krumpira

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 srednje glavice komorača
  • Malo maslaca
  • Malo maslinova ulja
  • 3 glavice luka narezane na sitne komadiće
  • 1l pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 3-4 krumpira narezanih na manje komadiće
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Zagrijte u širokoj posudi malo maslaca i malo maslinova ulja. Dodajte komorač izrezan na sitnije komadiće te ga kratko prepržite. Dodajte zatim trećinu povrtnog temeljca i kuhajte nekih 15 minuta dok komorač ne omekša.

2. korak

Dodajte zatim krumpir i ostatak povrtnog temeljca i kuhajte još nekih 25 minuta. Zatim začinite solju i paprom. Kada su sastojci omekšali gnječite ih kako bi se povezali, ali ne tako da dobijete pire. Dodajte malo vode ako primjetite da vam je juha pregusta. Pospite listićima komorača i dodajte malo maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 23:15