Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 srednje glavice komorača
- Malo maslaca
- Malo maslinova ulja
- 3 glavice luka narezane na sitne komadiće
- 1l pilećeg ili povrtnog temeljca
- 3-4 krumpira narezanih na manje komadiće
- sol i papar
Priprema
1. korak
Zagrijte u širokoj posudi malo maslaca i malo maslinova ulja. Dodajte komorač izrezan na sitnije komadiće te ga kratko prepržite. Dodajte zatim trećinu povrtnog temeljca i kuhajte nekih 15 minuta dok komorač ne omekša.
2. korak
Dodajte zatim krumpir i ostatak povrtnog temeljca i kuhajte još nekih 25 minuta. Zatim začinite solju i paprom. Kada su sastojci omekšali gnječite ih kako bi se povezali, ali ne tako da dobijete pire. Dodajte malo vode ako primjetite da vam je juha pregusta. Pospite listićima komorača i dodajte malo maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....