JEDNOSTAVNO I UKUSNO

Varivo od batata i leće gotovo je za čas, a može biti dobar ručak za dva dana

 Vaaseenaa/Getty Images
Uz povrće i leću, neće vam trebati čak niti mesni dodatak. Ipak, ako želite, dodati možete na kolutiće narezanu kobasicu

Trebat će vam:

1 šalica suhe leće namočene 8 sati

1 glavica luka

1 veliki batat

2 mrkve

1,5 l povrtnog temeljca

2 žlice maslinova ulja

3 režnja češnjaka

250 g svježeg špinata

2 rajčice

½ žličice dimljene paprike

4 lista lovora

1 žličica soli

½ žličice crnog papra

1 žličica sušenog origana

2 žlice usitnjenog svježeg peršina

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Ubacite u lonac narezanu mrkvu i pirjajte dok blago ne porumeni. Dodajte usitnjeni luk i češnjak te ih pirjajte s mrkvom dok ne omekšaju. Ubacite nasjeckanu rajčicu i lovor te pirjajte dok rajčica ne omekša, a lovorov list ne zamiriše. Dodajte batat i listove špinata, zatim ubacite namočenu leću, kao i dimljenu papriku, sušeni origano i svježi peršin. Dodajte povrtni temeljac. Kuhajte varivo 30-40 minuta, dok batat ne omekša. Poslužite vruće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:56