Ručak za 40 minuta

Uz ove polpete od mljevene janjetine poslužite pire od krumpira za pravu gozbu

 Esin Deniz/Getty Images
Ne zaboravite uz ovo jelo poslužiti svježu salatu spremljenu od rukole, matovilca i sličnog povrća

Kad je meso kvalitetno, ukusno je spremljeno na razne načine pa će tako mljevena janjetina biti fina i u obliku dobro začinjenih polpeta. Možete ih ubaciti u salatu, uroniti u umak od rajčice ili jogurta te poslužiti uz pire krumpir

Polpete od mljevene janjetine

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 4

500 g mljevene janjetine
2 mlada luka
2 češnja češnjaka
kumin
sol i papar
svježa menta i peršin

Češnjak i luk nasjeckajte na sitno, pomiješajte s mljevenom janjetinom pa dodajte i sitno sjeckanu mentu i peršin. Dodajte malo limunova soka i začine. Sve dobro pomiješajte i oblikujte polpete. Pecite na željenoj masnoći. Poslužite uz umak od jogurta ili prilog prema želji, primjerice, pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 10:36