Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
4 pileća prsa bez kostiju i kože
1 žličica soli
115 g krem sira
55 g mozzarelle
280 g smrznutog špinata
½ luka
1 režanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
1 žlica maslaca
Priprema:
Špinat odmrznite i iscijedite.
Stavite pileća prsa na dasku za rezanje, pritisnite rukom vrh prsa i pažljivo zabodite vrh kuharskog noža u najdeblji dio. Izrežite otvor širok oko sedam centimetara, a zatim produbite rupu, a da ne razrežete do kraja meso. Ponovite s preostalim komadima.
Piletinu dobro osušite sa svih strana papirnatim ručnicima i posolite.
U posudi pomiješajte krem sir, usitnjenu mozzarellu, špinat, nasjeckani luk i češnjak te pola žličice soli i miješajte dok se nadjev dobro ne sjedini.
Žlicom stavite nadjev u svaki komad pilećih prsa.
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri u velikoj tavi. U vruću tavu pažljivo dodajte piletinu i pecite 5-7 minuta. Okrenite piletinu, stavite maslac između komada, zavrtite tavu da se maslac rasporedi i pecite još 5-7 minuta.
Ostavite da odstoji 3 minute prije rezanja i posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....