Uspješno do domaćeg kruha!

Naša Dajana ispekla je odličan kruh!

Ovo je recept koji će vas korak po korak voditi kroz pripremu kruha. Dajana je za lakši pristup stavila i kratki video kako zamijesiti tijesto. Korišteno je dvije vrste brašna (integralno i obično bijelo), predlažemo da se ovog puta držite recepta do najmanjih sitnica kako bi u potpunosti uspio.

Trebat će vam:

  • 425 g bijelog pšeničnog brašna
  • 50 g integralnog pšeničnog brašna (bio, mljeveno na kamen)
  • 375 g hladne vode
  • 5 g pšeničnih klica (sušenih)
  • 11 g soli
  • 5 g ječmenog slada (tekućeg)
  • 50 g prirodnog kvasa/startera sa 100%-tnom hidratacijom

Cijeli recept pročitajte OVDJE. (recept je na samom dnu bloga)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 23:10