DOBAR RUČAK

Umjesto rižota, napravite heljdu s gljivama. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka i 30-ak minuta vremena

 Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto
Heljda s gljivama možda neće biti kremasta kao dobar rižoto, ali će na stol donijeti lijepu i jednaku ukusnu promjenu

Trebat će vam:

1 luk

200 g gljiva

3-4 šake heljde

povrtni temeljac ili voda

1 žličica timijana

1 lovorov list

3 žlice parmezana

3 žlice maslaca

sol i papar

ulje ili mast

Priprema:

Na ulju ili masti pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju dodajte heljdu i kratko je tostirajte pa dodajte timijan, sol, papar i lovorov list. Dobro promiješajte i dodajte nasjeckane gljive. Podlijte vodom ili temeljcem i kuhajte 20-ak minuta ili dok heljda ne popije gotovo svu tekućinu. Na kraju umiješajte maslac i sir te poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 07:42