RUČAK ZA 2 DANA

Umjesto parmigiane, patlidžane smo zarolali i velikodušno napunili ricottom pa posipali bademima

 Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto
Ljetni recepti drže nas na životu ostatak godine, konačno možemo nemilice uživati u njima

Priprema: 25 minuta
Kuhanje: 50 minuta
Porcija: 4

2 veća patlidžana (svaki po 500 g)
maslinovo ulje
250 g svježeg ricotta sira
šaka listova bosiljka
šaka badema
2 žlice ribanog parmezana
30 g krušnih mrvica
1 žumanjak
500 g umaka od rajčice
topivi sir za posipanje

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Namastite posudu za pečenje duboku šest cm veličine 20 cm x 28 cm. Žlicom dodajte tri četvrtine umaka za rajčice u pripremljenu posudu i pustite sa strane. Svaki patlidžan uzdužno prerežite na šest kriški. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Patlidžane poprskajte uljem i pecite u tavi tri do četiri minute sa svake strane ili dok ne porumene i ne omekšaju. Pomiješajte ricottu, usitnjeni bosiljak, nasjeckane bademe, parmezan, krušne mrvice i žumanjak u velikoj zdjeli. Posolite i popaprite. Stavite punu žlicu smjese od ricotte na krišku patlidžana i zarolajte dok je ne zatvorite. Stavite rolicu u pripremljenu posudu za pečenje sa "šavom" prema dolje, da se ne otvori. Ponovite postupak s preostalim kriškama patlidžana i mješavinom ricotte. Prelijte preostalim umakom od rajčice pa pospite topivim sirom po želji. Pecite 25 minuta ili dok sir ne poprimi zlatnu boju i dok umak ne počne krčkati. Poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 10:26