Trebat će vam:
200 g ječma
½ buče
1 luk
3 režnja češnjaka
prstohvat sušenog timijana
100 ml bijelog vina
temeljac
50 g maslaca
50 g ribanog parmezana
Priprema:
Ječam stavite u mlaku vodu i pustite da stoji preko noći ili nekoliko sati. Buču narežite na veće komade, poprskajte je maslinovim uljem i začinite soli i paprom pa stavite u pećnicu. Pecite dok ne omekša, oko 30 do 40 minuta, ovisno o veličini komada. Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte i protisnuti češnjak, a zatim dodajte odstajali ječam. Pirjajte kratko. Dodajte bijelo vino i pustite da alkohol ispari, a zatim ječmu dodajte buču koju ste vilicom pretvorili u pire. Sve dobro promiješajte. Dodajte temeljac i kuhajte dok ječam ne omekša. Začinite soli i paprom, dodajte i malo timijana. Pred sam kraj kuhanja, u ječam dodajte maslac i parmezan i dobro promiješajte. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....