Trebat će vam:
100 g čokolade s visokim udjelom kakaa
100 ml vrhnja za šlag
prstohvat soli
pola žličice arome peperminta
1 žlica kokosova ulja
1 žlica javorova sirupa
1 žlica ekstrakta vanilije
Dodatno:
500 ml toplog mlijeka
Za ukrašavanje:
100 g pjenastih slatkiša (Munchmallow)
Priprema:
U posudu za kuhanje stavite vrhnje za šlag i na manje komade nasjeckanu čokoladu pa otopite na laganoj vatri. Ne smije zakuhati. Dodajte sol, kokosovo ulje, javorov sirup i ekstrakt vanilije. Sve sjedinite da dobijete finu glatku kremu. Na samom kraju dodajte aromu peperminta. U drugoj posudi zagrijte mlijeko, ali ne smije zakuhati, samo treba biti mlako. U visoku prozirnu čašu naizmjence ulijevajte mlako mlijeko i kremu od čokolade. Na vrh stavite pjenaste slatkiše po kojima možete posipati malo ribane čokolade i cimeta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....