SLATKA PROMJENA

Umjesto klasičnih voćnih namaza, ovog proljeća napravite džem od rabarbare

 Piotr Krzeslak
Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka, a po želji možete dodati i začine poput đumbira ili cimeta

Trebat će vam:

500 g rabarbare

1 kg rabarbare

350 g šećera

2 žlice narančine korice po želji

4 žlice narančinog soka po želji

120 ml vode

Priprema:

U posudu ubacite nasjeckanu rabarbaru, šećer, vodu, narančinu koricu i sok. Kuhajte dok ne zvrije pa smanjite vatru i kuhajte još 45 minuta. Povremeno promiješajte. Džem mora biti gust, no imajte na umu da će postati još gušći kada se ohladi. Džem prebacite u čiste staklenke i držite ga u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 20:07