Ravno iz pećnice

Umjesto da je kuhate, zapecite tjesteninu s rajčicama i sirom

Odličan izbor za obiteljski nedjeljni ručak

Najbolji su recepti oni za koje moramo zaprljati malo posuđa, a ovaj je jedan od njih - u jednoj se posudi se priprema umak, a u drugoj se objedinjuje cijelo jelo koje ćete zapeći u pećnici sa sirom - može li bolje?

Zapečena tjestenina s rajčicama i sirom
Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 45 minuta • Porcija: 4

350 g cherry rajčica
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
500 g umaka od rajčice
200 ml vode
400 g tjestenine
125 g mozzarelle
3 prstohvata soli
začini prema želji (sušeni origano, bosiljak, ružmarin...)

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Cherry rajčice operite i prerežite na pola. Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Zagrijte ulje u velikoj tavi te pecite češnjak i rajčice na srednje jakoj vatri nekoliko minuta. Dodajte umak od rajčice i vodu. Ubacite tri prstohvata soli i začine prema želji pa pustite da zavrije. Stavite suhu tjesteninu u vatrostalnu posudu i prelijte je umakom od cherry rajčica. Ocijedite mozzarellu, grubo je natrgajte na komade i rasporedite po tjestenini. Pecite u pećnici 20 - 25 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 07:42