hrskava i slana

Umjesto da je ispečete s rajčicama, fetu uvaljajte u mrvice i zatim ubacite u pećnicu

 Lauripatterson/Getty Images
Ovako pečeni sir možete poslužiti uz tostirani kruh, tjesteninu, rižu ili povrće

U svega pola sata možete imati zasitno, izrazito aromatično i zabavno jelo koje ćete rado uvrstiti u svoj jelovnik na tjednoj bazi.

Pečena feta

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 2-3

1 blok feta sira
100 g krušnih mrvica
1 šaka mljevenih orašastih plodova prema želji
2 režnja češnjaka
1 šaka začinskog bilja (peršin, bosiljak, origano, timijan)
papar
maslinovo ulje
1 limun

Blok feta sira uvaljajte u krušne mrvice u koje ste dodali začinsko bilje prema želji, protisnuti češnjak, mljevene orašaste plodove i dvije žlice maslinova ulja. Sir dobro obložite krušnim mrvicama sa svih strana. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i u sredinu stavite feta sir. Pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta ili dok ne poprimi boju. Prije posluživanja dodatno pospite s malo svježeg timijana ili drugim začinskim biljem, svježom ribanom koricom limuna i paprom. Poslužite uz tostirani kruh, tjesteninu, rižu ili povrće.

image
Lauripatterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 01:33