U svega pola sata možete imati zasitno, izrazito aromatično i zabavno jelo koje ćete rado uvrstiti u svoj jelovnik na tjednoj bazi.
Pečena feta
Priprema: 10 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 2-3
1 blok feta sira
100 g krušnih mrvica
1 šaka mljevenih orašastih plodova prema želji
2 režnja češnjaka
1 šaka začinskog bilja (peršin, bosiljak, origano, timijan)
papar
maslinovo ulje
1 limun
Blok feta sira uvaljajte u krušne mrvice u koje ste dodali začinsko bilje prema želji, protisnuti češnjak, mljevene orašaste plodove i dvije žlice maslinova ulja. Sir dobro obložite krušnim mrvicama sa svih strana. Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem i u sredinu stavite feta sir. Pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta ili dok ne poprimi boju. Prije posluživanja dodatno pospite s malo svježeg timijana ili drugim začinskim biljem, svježom ribanom koricom limuna i paprom. Poslužite uz tostirani kruh, tjesteninu, rižu ili povrće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....