Trebat će vam:
4 klipa kukuruza ili 750 g smrznutog ili konzerviranog kukuruza
1 žlica maslaca
250 g slanine
2 žlice maslaca
1 režanj češnjaka
1 manji luk
60 g brašna
500 ml pilećeg temeljca
500 ml mlijeka
600 g krumpira
2 grančice majčine dušice
1 lovorov list
185 ml milerama
1 ljutika
sol i papar
Obrežite klipove svježeg kukuruza ili ako koristite kukuruz iz konzerve, ocijedite ga. Stavite žlicu maslaca u veliki lonac na srednje jaku vatru. Dodajte usitnjenu slaninu i pecite je dok ne porumeni. Šupljikavom žlicom izvadite slaninu na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Ostavite mast u loncu. Smanjite temperaturu. Dodajte dvije žlice maslaca, a nakon što se otopi, dodajte usitnjeni češnjak i luk. Pirjajte 2-3 minute dok luk ne postane proziran. Dodajte brašno i pecite ga uz miješanje otprilike minutu. Dodajte temeljac, mlijeko, na kockice narezan krumpir, grančice majčine dušice i lovorov list. Gole klipove kukuruza razlomite na dva ili tri dijela i dodajte u tekućinu. Stavite poklopac i pustite da 25 minuta lagano krčka. Maknite poklopac, uklonite klipove kukuruza. Dodajte zrnje svježeg kukuruza i kuhajte pet minuta ili dok ne bude kuhano po vašem ukusu. Umiješajte mileram i većinu slanine i usitnjene ljutike. Posolite i popaprite po ukusu. Razdijelite varivo u zdjelice i ukrasite preostalom slaninom i ljutikom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....