"Zamislio sam to kao jedno konkretno i izdašno jelo koje će ljudi rado pripremati kod kuće. Naprosto, volim ovaj način i mislim da je ipak jedna drugačija interpretacija od onih klasika na koje su navikli'', rekao je chef Zdravko Tomšić.
Za meso:
- 4 jaja
- 300 g svježeg svinjskog mesa za kobasicu
- 80 g mljevene kuhane šunke
Za tartar od cikle:
- 300 g kuhane cikle
- 30 ml maslinova ulja
- 10 ml jabučnog octa
- timijan
- sol
Za aioli:
- 2 žumanjka
- 150 ml maslinovog ulja
- 50 ml jogurta
- 20 g senfa sa zrnima gorušice
- 10 g češnjaka
- sol
Za smjesu za pohanje:
- jaja
- oštro brašno
- panko mrvice
- 500 ml ulja za prženje
Jaja stavite u hladnu vodu, kad zavriju kuhaje 5 minuta, potom ogulite. Meso za kobasice dobro izmiješajte s mljevenom kuhanom šunkom i podijelite na četiri dijela. Svaki dio položite između dvije prozirne folije, te razvaljajte u obliku kruga. Maknite gornju foliju, u sredinu kruga položite kuhano jaje, te mesom zamotajte u okruglicu. Odložite na hladno.
Za tatar, kuhanu ciklu sitno iskošite, začinite solju, timijanom, maslinovim uljem i jabučnim octom.
Za aioli, žumanjke izmiješajte s kosanim češnjakom i senfom, te uz lagano dodavanje maslinovog ulja štapnim mikserom izradite majonezu. Na kraju dodajte jogurt. Mesne okruglice uvaljajte u brašno, jaja i panko mrvice, pržite u dubokoj masnoći oko 5 minuta uz okretanje, potom suvišnu masnoću ocijedite na kuhinjskom ubrusu.
Pri posluživanju, na tanjur razmažite sloj aiolija, stavite tatar od cikle, te na to položite prerezanu mesnu okruglicu s jajem. Garnirajte svježim matovilcem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....