U tjednu koji slijedi neka vaš lonac radi prekovremeno umjesto vas kako biste ručali fina variva, bogate gulaše, njoke i slična zasitna zimska jela. Započnite tjedan varivom od batata i leće, u utorak zapecite piletinu s tjesteninom i sirom, a srijeda neka bude dan za jaja! U četvrtak spremite klasičnu junetinu s krumpirom i mrkvom, a odmah kupite duplu količinu mesa kako biste u subotu spremili gulaš od junetine i paprike. Riblji petak neka bude obilježen juhom od slanutka i bakalara, a za nedjelju odvojite vrijeme za pripremu ukusnih njoka od batata koje poslužite uz pesto od lješnjaka.
PONEDJELJAK
Jušno jelo može popraviti svaki ponedjeljak, koliko god on bio maglovit i stresan. Izvadite lonac, skuhajte si varivo od batata i leće i uživajte u svakoj žlici ovog vrućeg jela. Poželjeti ćete ga odmah i za večeru.
UTORAK
Kada vam dosade uobičajeni načini na koje spremate pileća prsa ili zabatke, izvucite ovaj recept i obogatite piletinu tjesteninom, začinima i sirom koji će se rastopiti u pećnici - uživat ćete u svakom zalogaju.
Zapečena piletina sa sirom i tjesteninom
SRIJEDA
Malo vještine, kvalitetna domaća jaja i fini jogurt su sve što vam treba za ovu verziju poširanih jaja koja lako može biti rješenje za doručak, ali i zasitni, a ustvari lagani ručak za one dane kada niste raspoloženi za pretjerano obilne porcije.
ČETVRTAK
Nekada nam usred hladnog tjedna najviše godi gablec koji smo večer prije spremili polako i bez žurbe, a zatim za ručak samo kratko podgrijali za brzu okrjepu. Ako je pritom riječ o klasiku poput junetine s krumpirom, veselje je još veće.
PETAK
Uvijek dobro dođe još jedan recept za jelo s bakalarom, a među favoritima su nam juhe u koje vrijedi ubaciti i koju grahoricu poput slanutka da bude još bogatije.
Gusta juha od slanutka i bakalara
SUBOTA
Svratite danas na tržnicu i obiđite omiljenu mesnicu dovoljno rano da pribavite kvalitetnu junetinu za gulaš koji, ako ga napravite dovoljno, možete bez problema nositi i u ponedjeljak na ručak. Ovakva jela su uvijek bolja drugi ili čak treći dan pa se isplati spremiti veću količinu.
Juneći gulaš s paprikom i začinima
NEDJELJA
Nedjelja je idealan dan za uživanje u pripremi hrane, bez žurbe i uz tek nešto malo nereda. Upravo je zato kao stvorena za spremanje mekih njoka od batata s pestom. Uzmite si malo vremena, uključite i ukućane u pripremu i pritom se dobro zabavite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....