Trebat će vam:
1 glavica luka
3 mrkve
komad celera
manja glavica cvjetače
100 g graška
drugo povrće po želji
svježi peršin
1 jaje
3 žlice brašna
1 žličica ulja
sol, papar
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kad požuti, dodajte sjeckanu mrkvu, krumpir i celer. Pirjajte tri minute, a zatim dodajte cvjetaču. Dodajte vode gotovo do vrha zdjele. Začinite soli i paprom. Kuhajte dok mrkva ne omekša, a zadnjih 10 minuta dodajte i grašak. Kada juha zavre, od brašna, jaja, ulja i malo soli umutite noklice. Oblikujte ih vrhom žličice i ubacujte u juhu. Kad isplivaju na površinu, juha je gotova. Začinite svježim peršinom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....