Trebat će vam:
350 g tjestenine
2 rajčice
1 krastavac
1 paprika
1 konzerva tune
Pola glavice brokule
4 žlice grčkog jogurta
1 žličica senfa
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
1 šaka svježeg bosiljka
1 šaka svježeg peršina
Sol, papar
Priprema:
Brokulu najprije skuhajte pa je stavite u cjedilo. Stavite kuhati i tjesteninu, a za to vrijeme nasjeckajte rajčicu, krastavce i papriku. Sve pomiješajte u posebnoj zdjeli, dodajte i brokulu, a zatim i konzervu tune. Kada je tjestenina gotova, pustite da se ohladi. Za to vrijeme promiješajte grčki jogurt, senf, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Nasjeckajte peršin i bosiljak. U zdjelu dodajte ohlađenu tjesteninu i začinite umakom. Na kraju pospite začinskim biljem.
OMILJENA SALATA
Tunu s tjesteninom danas radimo na salatu i kombiniramo je s bogatim dressingom od jogurta
Salatu od tune ovog puta obogatite slasnim, a laganim umakom od grčkog jogurta i senfa
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?