PROVJERENO DOBRI

Tri recepta s lignjama, a nisu pržene u ulju! Danas ih radimo na žlicu, brudet i brzinski s paštom

Preskočite danas prženje u ulju, pripremite lonac i bacite se na kuhanje malo drugačijih jela s lignjama

Svratite do tržnice i kupite ih svježe ili se zaputite do supermarketa i u košaricu ubacite pakiranje smrznutih liganja. Preskočite potom klasične recepte koje uključuju prženje u ulju i danas isprobajte nešto drugačije. U nastavku vam donosimo tri isprobana, baš dobra recepta kojima se i sami često volimo vratiti - za fini, gust i bogat gulaš od liganja, zatim lignje na brudet te jednostavnu paštu s lignjama i limunom.

LIGNJE NA ŽLICU

Zaželite li se dobrog, morskog jela na žlicu, razmislite o lignjama na gulaš. Odličan recept s nama je svojevremeno podijelila Slavica Šagolj, a poželite li ipak preskočiti krumpir, uvijek ga možete napraviti s dodatkom, primjerice, slanutka pa uz to poslužiti prilog kao što je palenta ili čak njoki.

GULAŠ OD LIGANJA

image
Berislava Picek/Cropix

LIGNJE NA BRUDET

Postoji li išta bolje od ribe i morskih plodova u gustom umaku koji je na kraju najljepše pokupiti koricom kruha? Ovakav brudet do sada možda još niste jeli, ali ga svakako vrijedi isprobati. Slastan je, aromatičan i baš dobar način za završiti dugačak radni tjedan iza nas.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Ante Čizmić/Cropix

LIGNJE S PAŠTOM

U slučaju da za pripremu ručka ipak nemate previše vremena, razmislite o brzinskoj pašti. Dodatak limuna učinit će je lijepo osvježavajućom, a dodatan je plus i što sve ostale sastojke, poput češnjaka, peršina, maslaca i parmezana vjerojatno već imate u hladnjaku.

RECEPT ZA PAŠTU S LIGNJAMA

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 00:14