Trebat će vam:
250 g tjestenine
150 g slanine
1 luk
2 režnja češnjaka
150 g topivog sira
100 g feta sira
3 jaja
400 ml mlijeka
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Zagrijte vodu i skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju. Procijedite tjesteninu, ali odvojite malo vode od kuhanja sa strane. Dublju posudu za pečenje podmažite s malo maslinova ulja. U tavi na srednje jakoj vatri kratko prepržite na trakice narezanu slaninu. Pustite da se malo zapeče pa dodajte protisnuti češnjak i usitnjeni luk. Lagano posolite i smanjite jačinu vatre te pecite dok luk ne omekša. Pomiješajte tjesteninu s pripremljenom slaninom i vratite vodu od kuhanja pa dobro promiješajte. Dodajte i razmrvljeni feta sir, dobro promiješajte pa prebacite u posudu za pečenje. Rasporedite ravnomjerno tjesteninu i lagano je poravnajte. Mlijeku dodajte jaja i naribani sir, dobro promiješajte pa izlijte po tjestenini. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta, dok ne dobije malo boje. Zatim izvadite i pustite da stoji kratko prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....