SLATKE I SLASNE

Tradicionalna poslastica: Ovo je jedini recept za kroštule koji vam ovih dana treba

 Biljana Blivajs/Cropix
Kroštule će biti najslasnije kada ih pospete šećerom u prahu i poslužite uz kavu ili čaj

Trebat će vam:

3 žumanjka
2 žlice šećera
3 žlice ruma
1 naranča
1 limun
200 g glatkog brašna
prstohvat soli
2 žlice kiselog vrhnja
ulje za prženje (otprilike 800 ml)

Za posipanje:

šećer u prahu

Priprema:

Električnom miješalicom izmiješajte žumanjke sa šećerom. Dodajte rum i naribane korice naranče i limuna. Zatim postupno dodajte prosijano brašno, sol i vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da odstoji 15-ak minuta. Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite dok ne dobijete srednje čvrsto tijesto. Razvaljajte ga tanko valjkom. Narežite ga na trake dužine oko 15 cm i širine oko 2 cm. Svaku traku preklopite u čvor ili, prema vlastitoj želji, izrežite tijesto u neke druge oblike. Možete trake tijesta saviti pomoću vilice i dobiti oblik cvijeta. Tijesto pržite u dubokom ulju dok ne porumeni. Kroštule pospite šećerom u prahu i poslužite uz čaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 05:13