FRU CHEF

Totalno čokoladna torta s kremom od lješnjaka i cimetom koju morate isprobati

+
 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Pripremite neodoljivu čokoladnu tortu pa je ukrasite Fru Chef pokrivkama od cimeta

Za biskvit će vam trebati:

3 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
5 žlica ulja
4 žlice mlijeka
4 žlice kakaa

Za sirup:

300 ml mlijeka ili vode
5 žlica šećera
3 žlice kakaa

Za ganache:

400 g čokolade
600 g vrhnja za šlag
pasta od lješnjaka
sjeckani prženi lješnjaci po želji

Za slaganje:

3-4 Fru Chef pokrivke od cimeta

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom dok smjesa ne izblijedi i postepeno dodajte ostale sastojke. Ulijte smjesu za biskvit u pripremljeni i namašćeni kalup i pecite na 180°C oko 25 min. Ponovite postupak onoliko puta koliko kora želite. Pripremite sirup tako što ćete prokuhati mlijeko, šećer i kakao. Za ganache ugrijte vrhnje za šlag do vrenja i prelijte ga preko usitnjene čokolade. Lagano miješajte dok se smjesa ne ujednači pa ubacite pastu za lješnjake i po želji sjeckane pržene lješnjake. Ostavite da se krema ohladi i lagano stisne. Pripremite kalup za tortu. Na dno stavite izrezani papir za pečenje i prvu koru, natopite je sirupom te stavite prvu Fru Chef pokrivku. Ako je veća od kalupa škarama je odrežite na željenu dimenziju. Na voćnu pokrivku stavite prvi sloj ganache kreme, lagano razmažite te zatim nastavite tim nizom dok ne potrošite sve pokrivke. Ukrasite po želji. Najbolje bi bilo pripremiti tortu dan ranije i ostaviti je u hladnjaku kako bi se pokrivke opustile.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 20:47