Trebat će vam:
500 g mljevene junetine
400 g kuhanog graha
300 g kukuruza
2 luka
3 režnja češnjaka
1 čili papričica ili čili u prahu
1 žličica kumina
1 žlica koncentrata rajčice
temeljac
tortilje
avokado
mladi luk
limunov sok
sol i papar
Priprema:
Luk nasjeckajte na sitno, pržite ga na ulju, a kad povene, dodajte protisnuti češnjak. Odmah nakon toga dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte koncentrat rajčice, kumin i čili pa kuhajte još nekoliko minuta. Začinite solju i paprom. Dodajte malo temeljca, tek toliko da prekrije sastojke, i pirjajte desetak minuta, a zatim dodajte skuhani grah i kukuruz. Ako je potrebno, dodajte još tekućine. Dobivenim umakom punite tortilje i poslužite s avokadom koji ste usitnili vilicom, poprskali limunovim sokom, začinili soli i paprom te dodali sjeckani mladi luk.