Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 500 g buče (naribana)
- svježi bosiljak
- malo timijana
- 200 g mladog kozjeg sira (mekog)
- krupna sol i mljeveni papar
- 100 g maslaca
- parmezan
Priprema
1. korak
Za tijesto: Brašno i jaja dobro izradite te formirajte u kugli, zamotajte u kuglu i stavite u hladnjak na najmanje pola sata.
2. korak
Na malo maslaca omekšajte komadiće buče, začinite solju i paprom, dodajte komadiće svježeg začinskog bilja te okrenite još nekoliko puta. Maknite s vatre pa dobivenu smjesu sjedinite s mladim kozjim sirom.
3. korak
Razvaljajte krugove promjera kojih 5-6 cm, u sredinu stavite pripremljen nadjev, rubove namažite s malo vode te preklopite. Umijesto vode možete se poslužiti i žutanjkom. Tako pripremljene toretlline kuhajte kojih 3-4 minute
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....