SOČNA I MOĆNA

Torta z makom, narančom i ganacheom od čokolade po receptu iz starog zagrebačkog restorana

 Marko Miscevic/Cropix
Recept za ovu sočnu tortu s nama su podijelili u zagrebačkom restoranu Maksimir

Trebat će vam:

200 g maslaca
5 svježih jaja
150 g šećera
150 g tamne čokolade
200 ml slatkog vrhnja
200 g domaćeg džema od naranče
200 g mljevenog maka

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka te ih istucite u snijeg. U žumanjke dodajte šećer i otopljeni maslac, a zatim spojite s mljevenim makom. U dobivenu smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka. U kalup za tortu obložen masnim papirom ulijte dobivenu smjesu i staviti peći 35 minuta u zagrijanu pećnicu na 180°C. Nakon što se biskvit ohladi, premažite ga džemom od naranče. Prelijte čokoladom koju ste otopili u slatkom vrhnju. Ostavite tortu dva sata u hladnjaku i nakon toga je možete poslužiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:11