GOTOVA U TREN

Topla i bogata krem juha od lososa i poriluka koju će obožavati ljubitelji ribe

Krem juha od lososa i poriluka spaja nježnost ribljeg fileta, blagu aromu poriluka i bogatstvo krumpira u savršeno kremastom i utješnom jelu

Krem juha od lososa i poriluka

Trebat će vam:

300 g fileta lososa, narezanog na komadiće

1 poriluk, očišćen i narezan na tanke kolutiće

1 žlica maslaca

1 žlica maslinova ulja

2 krumpira, oguljena i narezana na kockice

700 ml ribljeg ili povrtnog temeljca

150 ml vrhnja za kuhanje

sok pola limuna

sol i svježe mljeveni crni papar

svježi kopar ili peršin za posluživanje

Priprema:

U velikom loncu zagrijte maslac i maslinovo ulje pa dodajte poriluk. Pirjajte nekoliko minuta dok ne omekša, zatim dodajte krumpir i kratko promiješajte. Ulijte temeljac, posolite i popaprite, te kuhajte oko 15 minuta dok krumpir ne omekša. Dodajte komadiće lososa i kuhajte još 5-7 minuta dok se riba skuha. Ulijte vrhnje za kuhanje i sok limuna, promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri dok se juha lagano ne zgusne. Prema želji, dio juhe možete zgnječiti ili izmiksati štapnim mikserom za glađu teksturu. Poslužite toplo, posuto nasjeckanim svježim koprom ili peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 07:22