Krem juha od lososa i poriluka
Trebat će vam:
300 g fileta lososa, narezanog na komadiće
1 poriluk, očišćen i narezan na tanke kolutiće
1 žlica maslaca
1 žlica maslinova ulja
2 krumpira, oguljena i narezana na kockice
700 ml ribljeg ili povrtnog temeljca
150 ml vrhnja za kuhanje
sok pola limuna
sol i svježe mljeveni crni papar
svježi kopar ili peršin za posluživanje
Priprema:
U velikom loncu zagrijte maslac i maslinovo ulje pa dodajte poriluk. Pirjajte nekoliko minuta dok ne omekša, zatim dodajte krumpir i kratko promiješajte. Ulijte temeljac, posolite i popaprite, te kuhajte oko 15 minuta dok krumpir ne omekša. Dodajte komadiće lososa i kuhajte još 5-7 minuta dok se riba skuha. Ulijte vrhnje za kuhanje i sok limuna, promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri dok se juha lagano ne zgusne. Prema želji, dio juhe možete zgnječiti ili izmiksati štapnim mikserom za glađu teksturu. Poslužite toplo, posuto nasjeckanim svježim koprom ili peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....