LJETNI HIT

Tjestenina s tikvicama oko koje nema previše posla! Ispecite, začinite, pomiješajte i poslužite

 Irigri8/Getty Images
Tjestenina s tikvicama u svim kombinacijama jedno je od naših omiljenih ljetnih jela

Trebat će vam:

3 velike tikvice

120 ml maslinova ulja

sol i papar

450 g nekuhane sitne tjestenine

100 g neslanih prženih pistacija bez ljuske

2 šake listova bosiljka

pola žličice sitno naribane korice limuna

sok 1 limuna

1 žličica mljevene crvene paprike
Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 °C. Postavite rešetke u gornju i donju trećinu pećnice. U velikoj zdjeli prelijte tikvice s 60 ml maslinova ulja i začinite solju i paprom. Podijelite tikvice između dva lima za pečenje i rasporedite ih u jednakim slojevima. Pecite dok ne omekšaju, oko 30 minuta, no na pola pečenja zamijenite mjesta limovima. Pustite da se tikvice ohlade. U međuvremenu zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Dodajte tjesteninu i kuhajte uz povremeno miješanje dok ne postane al dente, oko 10 minuta. Ocijedite i prebacite u veliku zdjelu pa pustite neka se ohladi. U tjesteninu dodajte tikvice, preostalo maslinovo ulje, zdrobljene pistacije, usitnjeni bosiljak, limunovu koricu i sok te mljevenu crvenu papriku. Začinite solju i paprom i pomiješajte. Poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 19:11