Tjestenina s čilijem, mentom i šparogama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g tjestenine
  • sol
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • maslinovo ulje
  • 1 vezica šparuga
  • 1 kutljača vrele vode
  • svježe mljeveni crni papa
  • svježi listovi metvice
  • pekorino sir

Priprema

1. korak

U vrelu vodu stavite tjesteninu i posolite. Sitno narežite češnjak. Čili papričici uklonite sjemenke pa je narežite. U vruću tavicu stavite dosta maslinova ulja pa dodajte bijeli luk, čili i prstohvat soli.

2. korak

Šparuge prelomite na pola, zatim narežite na kolutiće, glave ostavite cijele i stavite sve zajedno u tavicu. Miješajte oko minute dok ne posvijetle i omekšaju. Dodajte vrele vode, a zatim ubacite spremljenu tjesteninu u tavicu i miješajte.

3. korak

Začinite paprom i listovima metvice. Poslužite toplo, a povrh svega namrvite pecorino

sirom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 14:06