Tippaleipa (finski kolačići)

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 8 – 10

Sastojci

  • 2 čajne žličice šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 1 limunova korica
  • 250 ml mlijeka
  • ulje za prženje
  • šećer za posipanje
  • 500 g glatkog brašna

Priprema

1. korak

Stavite ulje na tavicu i zagrijte ga da bude spremno za prženje. Pomiješajte šećer, prstohvat soli, jaja, brašno i limunovu koricu. Izradite smijesu dok ne postane jednolična i glatka. Dodajte i mlijeko. Stavite tijesto u špricu i oblikujte “svrdla” od oko 8 krugova u vruće ulje te prepržite. Kad je gotovo odložite na papirnati ručnik te pospite sećerom u prahu.

Tradicionalna finska slastica laganog limunastog tijesta koju često sljubljuju s fermentiranom limunskom sodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 13:16