Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 8 – 10
Sastojci
- 2 čajne žličice šećera
- 1 prstohvat soli
- 3 jaja
- 1 limunova korica
- 250 ml mlijeka
- ulje za prženje
- šećer za posipanje
- 500 g glatkog brašna
Priprema
1. korak
Stavite ulje na tavicu i zagrijte ga da bude spremno za prženje. Pomiješajte šećer, prstohvat soli, jaja, brašno i limunovu koricu. Izradite smijesu dok ne postane jednolična i glatka. Dodajte i mlijeko. Stavite tijesto u špricu i oblikujte “svrdla” od oko 8 krugova u vruće ulje te prepržite. Kad je gotovo odložite na papirnati ručnik te pospite sećerom u prahu.
Tradicionalna finska slastica laganog limunastog tijesta koju često sljubljuju s fermentiranom limunskom sodom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....