Teleća jetra na venecijanski

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 750 g telećih jetrica
  • 200 ml aceta balsamica
  • 8 g bosiljka
  • 80 g maslaca
  • 4 dcl telećeg temeljca
  • sol, papar
  • 750 ml mlijeka
  • 250 g palente
  • 40 g gorgonzole
  • 200 g luka
  • 40 g inćuna
  • 20 g kapara
  • 80 ml maslinova ulja

Priprema

1. korak

U kipuće mlijeko stavimo kuhati palentu. Kad je palenta gotova,ubacimo gorgonzolu

i dobro promiješamo. Ljubičasti luk pirjamo na maslinovu ulju, ubacimo izmiksane inćune i kapare pa podlijemo temeljcem.

2. korak

Na vruću tavu stavimo maslinovo ulje, kad se zagrije ubacimo teleća jetrica i zapečemo ih. Zatim posolimo i popaprimo, dodamo aceto balsamico i teleći temeljac. Sve to povežemo maslacem i ubacimo bosiljak izrezan na trakice.

Recept restorana Apetit City, Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 03:55