Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 750 g telećih jetrica
- 200 ml aceta balsamica
- 8 g bosiljka
- 80 g maslaca
- 4 dcl telećeg temeljca
- sol, papar
- 750 ml mlijeka
- 250 g palente
- 40 g gorgonzole
- 200 g luka
- 40 g inćuna
- 20 g kapara
- 80 ml maslinova ulja
Priprema
1. korak
U kipuće mlijeko stavimo kuhati palentu. Kad je palenta gotova,ubacimo gorgonzolu
i dobro promiješamo. Ljubičasti luk pirjamo na maslinovu ulju, ubacimo izmiksane inćune i kapare pa podlijemo temeljcem.
2. korak
Na vruću tavu stavimo maslinovo ulje, kad se zagrije ubacimo teleća jetrica i zapečemo ih. Zatim posolimo i popaprimo, dodamo aceto balsamico i teleći temeljac. Sve to povežemo maslacem i ubacimo bosiljak izrezan na trakice.
Recept restorana Apetit City, Zagreb
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....