Za četiri osobe trebat će vam:
1 kg svježih kamenica
700 g svježih škampa
100 g svježeg kopra
400 ml ulja
200 ml vrhnja za kuhanje
150 g mrkve
1 žumanjak
10 g ukiseljenih lučica u crnom vinu
50 ml limunova soka
sol i papar
Priprema:
Kamenice i škampe očistite te isperite. Kamenice kratko konfitirajte u ulju da izgube žilavost, a poslije ih sa škampima jako sitno nasjeckajte u tartar. U posudu stavite žumanjak te lagano s uljem izmutite u majonezu, dodajte limunov sok, nasjeckane škampe i kamenice te začinite solju i paprom prema želji. Svježi kopar miksajte s biljnim uljem da pusti boju i aromu u ulje pa poslije to ulje od kopra zakuhajte s vrhnjem za kuhanje i pustite da se ohladi. Mrkvu narežite na tanke listiće i ispržite ih na ulju te ih zamotajte i stavite na tartar. Lučice razrežite na četvrtine i poslužite na tartaru.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....