Za tijesto:
150 g glatkog brašna 150 g oštrog brašna 125 g šećera u prahu 200 g maslaca 2 žutanjka malo ribane korice od limuna 1-2 grančice metvice |
Za kremu:
400 g mascarpone sira 100 g šećera u prahu žlica ekstrakta vanilije 400 ml slatkog vrhnja |
Priprema:
Pomiješajte brašna, dodajte šećer u prahu, hladan maslac narezan na listiće, žutanjke i limunove korice. Brzo zamijesite tijesto, omotajte ga u plastičnu foliju pa stavite u hladnjak na sat vremena. Razvaljajte i tijestom obložite namašteni kalup. Probodite ga vilicom i stavite u frizer da se zamrzne. Zagrijte pećnicu na 180 ᵒC i zamrznuto tijesto pecite dvadesetak minuta, odnosno dok ne dobije zlaćanu boju. Pustite da se ohladi. Pomiješajte sir, šećer i ekstrakt vanilije. Od hladnog slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag, pa ga lagano umiješajte u sir. Stavite u hladnjak. Kremu stavite na ohlađeno tijesto, a po njoj poslažite jagode i ukrasite listićima metvice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....