Sastojci:
Za tijesto: 400 glatkog brašna Za nadjev: |
*pudinga stavite po želji koliko kremasto želite (služi da poveže kruške)
Priprema:
Pomiješajte 400 g glatkog brašna s jednom do dvije žlice smeđeg šećera, jednim jajetom, prstohvatom soli te 220 g maslaca. Izradite tijesto rukama pa ga stavite u hladnjak na pola sata. Ogulite i izrežite na tanko dvije do tri kruške. Stavite ih u posudu s 2,5-3 dl vode, vanilin šećerom, mahunom vanilije, malo cimeta i jednom žlicom smeđeg šećera. Kuhajte dok voće malo ne omekša i voda ne uzavrije. Tada dodajte puding od vanilije ili zakuhajte smjesu na gusto bez pudinga i malo je pogustite gustinom. Izlijte smjesu na tijesto koje ste prstima utisnuli u kalup za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.