ŠTO S KRUŠKAMA?

TART OD KRUŠKE: Slatko s našeg druženja za koje se tražilo komad više!

 Privatna arhiva
Na jednom našem druženju napravili smo ovaj tart i nestao je u trenu pa smo recept odlučili podijeliti s vama!

Sastojci:

Za tijesto:

400 glatkog brašna
1 jaje
smeđi šećer
prstohvat soli
220 g maslaca

Za nadjev:
3 kruške
300 ml vode
vanilin šećer
mahuna vanilije
malo cimeta
1 žlica smeđeg šećera
puding od vanilije

*pudinga stavite po želji koliko kremasto želite (služi da poveže kruške)

Priprema:

Pomiješajte 400 g glatkog brašna s jednom do dvije žlice smeđeg šećera, jednim jajetom, prstohvatom soli te 220 g maslaca. Izradite tijesto rukama pa ga stavite u hladnjak na pola sata. Ogulite i izrežite na tanko dvije do tri kruške. Stavite ih u posudu s 2,5-3 dl vode, vanilin šećerom, mahunom vanilije, malo cimeta i jednom žlicom smeđeg šećera. Kuhajte dok voće malo ne omekša i voda ne uzavrije. Tada dodajte puding od vanilije ili zakuhajte smjesu na gusto bez pudinga i malo je pogustite gustinom. Izlijte smjesu na tijesto koje ste prstima utisnuli u kalup za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Svidio vam se ovaj recept? Pročitajte još:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 09:24