Ideja za ručak

Talijani obožavaju panzanellu, salatu bogatih okusa kojom se hvale i neki poznati chefovi

 Anna_shepulova/Getty Images/istockphoto
Karakteristično je ovo jelo za Toskanu i Umbriju, a obavezno se priprema ljeti kad su u ponudi sočne i slatke rajčice

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 5 minuta • Porcija: 2 - 4

Trebat će vam:

300 g cherry rajčica
2 pakiranja mozzarelle
2 - 3 kriške kruha
maslinovo ulje
svježi bosiljak
sol i papar
limunov sok

Priprema:

Cherry rajčice prepolovite i ubacite u zdjelu. Mozzarellu narežite ili usitnite prstima. Kruh nasjeckajte na kockice, prelijte maslinovim uljem i zapecite na tavi dok ne postane hrskav. Ubacite ga u zdjelu s rajčicom i mozzarellom, dodajte svježi bosiljak, još maslinova ulja, sol, papar i limunov sok. Protresite i poslužite ohlađeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 14:00