![<p>Zaposlenik sa sporne snimke</p>](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/02/15/k_32287105_640.jpg)
Ako uvijek radite knedle vrijeme je da isprobate tačkrle. Krumpirovo tijesto se ne mijenja, mrvice također, a umjesto svježih šljiva upotrijebite džem ili pekmez. Bacite se na pripremu ovog tradicionalnog zagrebačkog recepta!
Sastojci:
Za krumpirovo tijesto:
400 grama krumpira
150 grama glatkog brašna
50 g maslaca
1 jaje
Za nadjev:
pekmez od šljiva
Za mrvice:
80 grama maslaca
50 grama krušnih mrvica
2 žlice šećera
![Zagreb, 140219.
Za rubriku Koohaca, 4 jela pripremljena u Miele showroomu u Buzinu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/2/26/16/koohaca5-140219.jpg)
Priprema:
Krumpir skuhajte i od njega napravite pire. Lagano ga posolite. U prohlađeni krumpir dodajte jaje i maslac te sve promiješajte. Dodajte i brašno te umijesite glatko tijesto. Po potrebi, dodajte ili oduzmite količinu brašna, tijesto mora biti meko. Istrgnite komad tijesta i razvaljajte ga na debljinu od pola centimetra. Izrežite tijesto na komade po želji. Napunite tijesto žličicom pekmeza te zatvorite jastučiće i ''osigurajte'' ih vilicom. Vodu zakuhajte i u ključalu vodu ubacite tačkrle. Kuhajte dok se ne dignu na površinu. Izvadite ih. U tavi otopite maslac te mu dodajte šećer i mrvice. Lagano ih prepržite minutu, dvije. Dodajte tačkrle i okrenite ih u mrvicama. Poslužite!