Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 salatna krastavca
- 2 konzerve tunjevine u salamuri
- šalica bulgura
- šalica kiselog vrhnja
- 2 žlice majoneze
- sol, papar
- listići svježeg peršina
Priprema
1. korak
U slanoj vodi skuhajte bulgur i to u omjeru 3/:1. Ocijedite ga i pustite da se ohladi. Vilicom izdrobite tunjevinu, pomiješajte je s hladnim bulgurom, dodajte vrhnje i majonezu te začinite solju, paprom i sjeckanim peršinom. Krastavce dobro operite.
2. korak
Koru možete ukrasiti specijalnim nožićem kojeg se može kupiti i u našim prodavaonicama. Razrežite ih otprilike na 4 dijela, odnosno komade koje se može pojesti u jednom, do dva zalogaja. Žlicom izdubite unutrašnjost. Nadjenite ih dobivenom smjesom, prije posluživanja stavite u hladnjak da se dobro ohlade i ukrasite listićima peršina.
Savjet: Krastavce možete ukrasiti i klicama od češnjaka ili poriluka
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....