Svježi krastavci punjeni tunjevinom

 / StockFood

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 salatna krastavca
  • 2 konzerve tunjevine u salamuri
  • šalica bulgura
  • šalica kiselog vrhnja
  • 2 žlice majoneze
  • sol, papar
  • listići svježeg peršina

Priprema

1. korak

U slanoj vodi skuhajte bulgur i to u omjeru 3/:1. Ocijedite ga i pustite da se ohladi. Vilicom izdrobite tunjevinu, pomiješajte je s hladnim bulgurom, dodajte vrhnje i majonezu te začinite solju, paprom i sjeckanim peršinom. Krastavce dobro operite.

2. korak

Koru možete ukrasiti specijalnim nožićem kojeg se može kupiti i u našim prodavaonicama. Razrežite ih otprilike na 4 dijela, odnosno komade koje se može pojesti u jednom, do dva zalogaja. Žlicom izdubite unutrašnjost. Nadjenite ih dobivenom smjesom, prije posluživanja stavite u hladnjak da se dobro ohlade i ukrasite listićima peršina.

Savjet: Krastavce možete ukrasiti i klicama od češnjaka ili poriluka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 22:42