dobra ideja

Svježe voće zamotajte u rižin papir za lagani ljetni slatki zalogaj

Brzo gotove, a efektne rolice zabavan su način kako ubaciti još voća u prehranu

Iako smo navikli viđati slane varijante rolica od rižinog papira, punjene raznim nadjevima od povrća, mesa i riba, to ne znači da tanki omotač pripremljen od rižina brašna ne možete iskoristiti i za pripreme slatkih rolica.

Sve što trebate učiniti je odabrati omiljeno voće, narezati ga na komadiće, odabrati začinsko bilje koje će se s njim dobro slagati poput bosiljka, mente ili svježe majčine dušice i eventualno neki kremasti sir poput ricotte ili mascarponea, namočiti rižin papir i zatim na njega poslagati pripremljeno voće, namaz i začine.

image
Nikolay_donetsk/Getty Images/istockphoto

Ako isprva budete imali poteškoća sa zamatanjem rolica, nemojte se obeshrabriti jer što ih više spremite, to ćete ih bolje znati zamotati. Pripazite samo na to kako ćete složiti određene komade voća te one mekše stavite direktno na površinu namočenog rižinog papira, dok one tvrđe i oštrije stavite u sredinu kako ne bi poderali papir.

Želite li rolicu podići na višu razinu, poslužite se s gušćim balzamičnim octom koji će se odlično slagati s voćem poput jagoda ili dinje, dodajte malo meda ili javorovog sirupa da ekstra slatkoću, a uvijek možete rolice napuniti i s malo ganachea od bijele čokolade. Kako bi vaše rolice bile osvježavajuće, pokapajte voće s malo limunova soka ili pak sokom limete.

Jednom spremljene, ovakve rolice možete ponijeti u ured kao slatki završetak ručka, spakirati za piknik ili izlet. Idealno bi bilo da ih pojedete isti dan, a ako ih spremate unaprijed, bilo bi ih dobro pojedinačno zamotati da se međusobno ne slijepe i pojesti unutar dva dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 03:51