Proljeće je savršeno vrijeme za kombiniranje povrća i voća u bogatim i zabavnim salatama kojima ćete razmaziti svoja osjetila. Salata poput ove od špinata i jagoda, pojačana bademima, avokadom i feta sirom će vas lijepo zasititi, bez da osjećate težinu u želucu radi koje će vam se početi spavati pa je idealna za ručak u uredu!
Salata od špinata i jagoda
Priprema: 15 minuta • Kuhanje: - • Porcija: 4
Trebat će vam:
180 g mladog špinata
400 g jagoda
1 avokado
20 g feta sira
45 g badema
pola crvenog luka
80 ml maslinova ulja
3 žlice crvenog vinskog octa
2 žlice meda
1 žlica maka
1 žličica senfa Dijon
sol i papar
Napravite preljev tako da maslinovo ulje, vinski ocat, med, mak i senf ubacite u staklenku, zatvorite i staklenku tresete sve dok se sastojci ne emulgiraju. Probajte i po potrebi začinite prstohvatom soli i papra. U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, na četvrtine narezane jagode, usitnjeni crveni luk, na kockice narezan avokado, razmrvljenu fetu i narezane tostirane bademe. Ravnomjerno pokapajte preljevom, a zatim lagano miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....