NEDJELJNI RUČAK

Svinjskoj potrbušini dodajte vino i začinsko bilje, a za najmekše meso pecite je dugo i sporo

 Deposit Photos
Meso svinjske potrbušine postat će mekano i sočno, a koža hrskava i slasna

Trebat će vam:

2 kg svinjske potrbušine

1 glavica češnjaka

3 grančice timijana

2 manje grančice ružmarina

500 ml bijelog vina

300 ml temeljca

Sol i papar

Mast ili ulje

Priprema:

Kožu na mesu najprije zarežite nožem. Premažite masti ili uljem i dobro je natrljajte soli i paprom. Kratko je zapecite sa svih strana, najprije sa strane na kojoj je koža, a onda preokrenite. U posudu zatim dodajte timijan, ružmarin i cijelu glavicu češnjaka koju ste malo očistili. Dodajte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte temeljac. Pazite da tekućina prekriva tek dno posude. Sve zajedno prebacite u pećnicu i pecite na 160 stupnjeva dva sata. Maknite poklopac ili foliju, temperaturu pojačajte na 200 stupnjeva i pecite još 45 minuta kako biste dobili hrskavu koricu. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 03:39