Trebat će vam:
2 kg svinjske potrbušine
1 glavica češnjaka
3 grančice timijana
2 manje grančice ružmarina
500 ml bijelog vina
300 ml temeljca
Sol i papar
Mast ili ulje
Priprema:
Kožu na mesu najprije zarežite nožem. Premažite masti ili uljem i dobro je natrljajte soli i paprom. Kratko je zapecite sa svih strana, najprije sa strane na kojoj je koža, a onda preokrenite. U posudu zatim dodajte timijan, ružmarin i cijelu glavicu češnjaka koju ste malo očistili. Dodajte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte temeljac. Pazite da tekućina prekriva tek dno posude. Sve zajedno prebacite u pećnicu i pecite na 160 stupnjeva dva sata. Maknite poklopac ili foliju, temperaturu pojačajte na 200 stupnjeva i pecite još 45 minuta kako biste dobili hrskavu koricu. Poslužite uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....