NEDJELJNI RUČAK

Svinjsko pečenje ne mora biti komplicirano, tajna je u ključnim sastojcima i sporom pečenju

 Brent Hofacker
Pripremite povrće koje zasigurno već imate u hladnjaku, dodajte koji začin pa sve zajedno ubacite u pećnicu

Trebat će vam:

1 komad svinjskog karea (oko 2 kg)
3 mrkve
2 korijena peršina
1 veći luk
4 režnja češnjaka
Temeljac
Timijan
3 žlice senfa
Sol i papar
Maslinovo ulje

Priprema:

Svinjski kare premažite senfom, začinite soli i paprom i kratko zapecite sa svih strana. U veću posudu stavite očišćenu i nasjeckanu mrkvu, luk i peršin. Dodajte meso, začinite timijanom i drugim biljem po želji, dodajte i temeljac toliko da prekrije povrće. Pecite oko 2 sata poklopljeno na 150 stupnjeva, a zadnjih 30 minuta pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva dodatno zapecite. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 18:16