Sastojci:
2 kg svinjskog karea Za salamuru: 4 litre vode |
Zakuhati sve navedene sastojke za salamuru. Ostaviti da se tekućina ohladi pa u nju uroniti meso i ostaviti na hladnom barem preko noći. Izvaditi meso te kuhinjskim ubrusom upiti suvišnu tekućinu. Nožem napraviti nekoliko utora u mesu pa u njih ugurati komadiće špeka. Meso malo posoliti, popapriti te zapeći u pećnici na 220 desetak minuta. Potom dodati oko mesa narezano povrće, timijan, lovor iz salamure, uliti temeljac ili vodu te pola piva. Zaklopiti posudu za pečenje te peći na 150 stupnjeva dva sata, a na pola pečenja dodati i ostatak piva. Jabuke dodati 20-ak minuta prije kraja pečenja ili ih ispeći zasebno i poslužiti s pečenjem. Uz meso se mogu zapeći i krumpiri.
Svidio vam se recept? Pročitajte još:
Napravili smo pulled pork i to nam je definitivno najbolji sendvič!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....