DOBRA IDEJA

Svinjska rebrica s ružmarinom i krumpirom razlog su zbog kojeg ćete za stolom s guštom uprljati prste

 Max_grpo/Getty Images/istockphoto
Ovo je jelo koje se jede s prstima i u kojem se uživa maksimalno

Trebat će vam:

1 kg svinjskih rebara

3-4 grančice svježeg ružmarina (ili 1 žlica suhog)

2 češnja češnjaka

sol i papar prema ukusu

2-3 žlice maslinova ulja

500 g krumpira, narezanog na kriške ili kockice

2 glavice crvenog luka, narezane na kolutiće

2 žlice maslinova ulja

sol, papar i ružmarin prema ukusu

200 ml pasirane rajčice

1 žličica šećera

1 žlica jabučnog octa ili balzamičnog octa

1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

prstohvat čilija u prahu (prema želji)

sol i papar prema ukusu

Priprema:

Rebarca posolite, popaprite, utrljajte češnjak i ružmarin, prelijte maslinovim uljem i ostavite 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 °C, krumpir i luk stavite u posudu, začinite, prelijte uljem i pecite 40 minuta, povremeno miješajući. U tavi zagrijte malo ulja, pržite rebarca 20 minuta dok ne postanu hrskava. Za umak ugrijte pasiranu rajčicu s malo šećera, octom, češnjakom, čilijem, solju i paprom te kuhajte 10 minuta. Poslužite rebarca s krumpirom, lukom i umakom sa strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:11