Za prste polizat

Svi pričaju o pilećim ražnjićima Rudolpha van Veena s neobičnim sastojkom, imamo recept

 Press
Ovako pripremljeni meksički ražnjići odlični su u kombinaciji riže sa šafranom, zelenim povrćem te avokadom

Marinirani file od pilećih prsa, pečen na žaru i poslužen s picco de gallo salsom te preliven otopljenom tamnom čokoladom idealno je jelo za posluživanje na ljetnoj zabavi ili kao kasni noćni obrok, barem tako tvrdi omiljeni 24Kitchen chef Rudolph van Veen. Ovako pripremljeni meksički pileći ražnjići, dodaje, odlični su u kombinaciji riže sa šafranom, zelenim povrćem te avokadom! A otkrio nam je i kako se pripremaju.

Sastojci:

  • 3 pileća filea
  • 2 žlice taco začina
  • 1 žličica kakaa u prahu
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice slatkog čili umaka
  • 100 g crne čokolade

SAVJET VIŠE! Drvene ražnjiće prethodno namočite u hladnu vodu

Za picco de gallo:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 zrele rajčice
  • 1 mala vezica korijandera
  • ½ limete
  • posolite po ukusu

Priprema:

Pileći file narežite na komadiće prikladne za ražnjiće. Začinite meso taco začinima i kakaom u prahu. Dodajte maslinovo ulje i dobro izmiješajte. Na drvene ražnjiće stavite komadiće piletine i ostavite ih 20 minuta da se mariniraju u hladnjaku.

Za pico de gallo salsu narežite luk i rajčicu na sitne kockice, korijander nasjeckajte i pomiješajte ova tri sastojka u zdjeli. Dodajte sok limete i sol te ostavite na hladnom do posluživanja. Otopite čokoladu ‘au bain marie‘ ili lagano u mikrovalnoj pećnici. Pripremite slatki umak od čilija u maloj šalici s kistom.

Pileće ražnjiće pecite na roštilju ili pirjajte tri minute s obje strane. Nakon pečenja, premažite ih slatkim umakom od čilija i premjestite na tanjur. Na kraju, prelijte ih salsom i otopljenom čokoladom.

Omiljenog chefa 24Kitchen kanala pratite od ponedjeljka do petka u 17 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 08:02