GDJE KUPITI KOPUNA?

Svaka čast piceku s mlincima, ali pijanu kopun za nedjeljni ručak zvuči kao više nego dobra ideja

 Darko Tomas/Cropix
Na farmi u Đurđevcu uzgajivač Đuro Ferenčić drži 15.000 komada peradi, među kojima je i oko 1000 kopuna. Posjetili smo ga i isprobali nekoliko jela...

Trebat će vam:

meso kopuna (batak, zabatak, prsa, krilca i vrat)
crvena paprika
200 ml ulja
2 kg luka
200 g mrkve
100 g celera
100 g suhih šljiva
1 glavica češnjaka
300 ml crnog vina (frankovka)
50 g crvena paprika
200 g koncentrata rajčice
4 lista lovora
1 grančica ružmarina
sol i papar po želji

Priprema:

Dan prije kuhanja meso kopuna izrežite po pozicijama i začinite sa soli, paprom i crvenom paprikom. Stavite ga u posudu, natrgajte grančicu ružmarina preko i zalijte sa 150 ml crnog vina. Stavite u hladnjak na 24 sata. Na zagrijanu masnoću dodajte nasjeckano povrće, dinstajte 15 minuta, dodajte koncentrat rajčice i crvenu papriku. Nakon minute podlijte ostatkom crnog vina, ubacite meso kopuna, začinite i dodajte suhe šljive. Pirjajte na laganoj vatri i povremeno podlijte vodom. Pirjajte sve dok meso ne omekša. Poslužite uz domaće široke rezance

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 15:01