Šufnudli-luleki s pekmezom od šljive

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 6 – 8

Sastojci

  • 900 g krumpira
  • 1 jaje
  • 40 g maslaca
  • oštro brašno (koliko tjesto upije)
  • glatko brašno (koliko tjesto upije)
  • sol
  • krušne mrvice
  • domaći pekmez od šljiva

Priprema

1. korak

Skuhani krumpir u ljuski oguliti i proterati kroz mašinicu za krumpir. Ohlađenom krumpiru dodati maslac, jaje, i brašna koliko upije. Ovisno o

tvrdoći tijesta između 300 i 400 g brašna.

2. korak

Tijesto razvući u valjak promjera 3 cm, rezati na duljinu 2 cm i oblikovati luleke kao na slici. Kuhati u slanoj vodi.

3. korak

Popržiti na krušnim mrvicama i maslacu te poslužiti sa pekmezom od šljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 14:49