BORŠĆ

Što se jede u Rusiji: Imamo recept za najpoznatiju juhu s ciklom i govedinom

 Berislava Picek/Cropix/
Saznali smo i kako je ruska varijanta boršča nešto laganija dok je ona ukrajinska masnija, a često joj se dodaju i čvarci

Za temeljac:

500 g govedine s kosti

3 cikle

2 srednje mrkve

2 glavice srednje veličine luka

3 žlice ulja

1 čajna žlica limunske kiseline ili ½ limuna, malo stolnog octa

2 jušne žlice paste od rajčice

Za boršč:

300 g svježeg ili kiselog kupusa

4 srednja krumpira

sol po ukusu

2 lista lovora

začinsko zelje po želji

1 režanj češnjaka po želji

prstohvat mljevenog crnog papra po želji

Priprema:

Povrće za prženje najprije naribajte. Kad je temeljac kuhan, iz njega izvadite meso. U temeljac stavite nasjeckani kupus. Nakon 5 - 10 minuta dodajte na kocke narezan krumpir. Meso odvojite od kosti i narežite, vratite u juhu. Dodajte ribano povrće koje ste najprije pržili, a zatim i ostale sastojke. Promiješajte. Poklopite lonac i kuhajte još 5 - 7 minuta. Po ukusu, u juhu dodajte mljeveni češnjak, mljeveni klinčić ili crni papar. Ostavite boršč da se kuha poklopljen još 5 - 10 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 00:25