7 JELA ZA 7 DANA

Što kuhati ovaj tjedan? Od drugačije grah-salate, preko brze riblje salate do ćevapa i pljeskavica s grilla

Osim toga, na našem tjednom meniju našla se i lisnata pita, zatim hladna juha od krastavaca, brza piletina s tjesteninom i pileća krilca iz pećnice

I službeno prve radne ljetne dane otvaramo grah salatom, ali na malo drugačiji način, a pad temperatura iskoristit ćemo i za paljenje pećnice pa ovog tjedna radimo i lisnatu pitu. Na redu je zatim hladna juha od krastavaca, a kuhamo i brzu piletinu s tjesteninom ili rezancima. Za kraj tjedna ostavili smo kremastu riblju salatu i pileća krilca iz pećnice, a u nedjelju palimo vatru i radimo slasne ćevape i pljeskavice. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Ako i inače volite dobru grah salatu, ova bi vam se posebno mogla svidjeti. Trebat će vam dvije konzerve, povrće i feta sir, a u kombinaciju uvijek možete ubaciti i ostatke od nedjeljnog pečenja ili komad pečenih prsa, tunu, kratko obrađeni tofu i drugo.

LJETNA GRAH SALATA

image
Drong/Getty Images

UTORAK

Kada vam se jede pita, a nemate vremena čekati da se prhko tijesto ohladi i bude spremno za pečenje, poslužite se jednostavnim trikom i zamijenite ga kupovnim lisnatim. Pita za koju vam recept donosimo danas jednostavna je i sastojcima, brzo gotova, a baš ukusna.

LISNATA PITA S MLADIM LUKOM I ŠPINATOM

image
Rimma_bondarenko/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Gusta i zasitna variva polako smo počeli mijenjati s hladnim jelima na žlicu. Prva na red tako je došla juha od krastavaca za koju će vam trebati tek nekoliko sastojaka i hladnjak, a poslužiti je možete samostalno ili uz krišku tostiranog kruha.

HLADNA JUHA OD KRASTAVACA

image
Rouzes/Getty Images

ČETVRTAK

Pileća prsa za mnoge su najdosadniji, ali ujedno i za obradu najjednostavniji komad mesa. Jedino na što treba pripaziti jest da ih ne presušite, a zatim ih možete dodati kombinaciji povrća i umaka od kikirikija te rezancima i imate spreman brz, a slastan ručak u 30-ak minuta.

BRZA PILETINA S TJESTENINOM

image
Alexbai/Getty Images

PETAK

Budući da smo se ovog tjedna okrenuli brzopoteznim, a ukusnim jelima, na redu je i bogata salata od ribe iz konzerve. Odaberite između tune, sardina, skuše, lososa ili drugog, dodajte još nekoliko sastojaka, dobro začinite pa salatu poslužite zasebno ili u sendviču.

KREMASTA RIBLJA SALATA

image
Oksanakiian/Getty Images

SUBOTA

Ljepljiva i slasna, ova pileća krilca dobro se slažu sa svakom vrstom priloga. Od riže do krumpirića ili samo, primjerice, kremaste coleslaw salate, što god uz njih poslužite bit će više nego dobro. Napravite ih u većoj količini pa poslužite kao jedno od jela na druženju s prijateljima ili dodajte tortilje pa obitelj ili prijateljima oko stola savjetujte da ih, kombinirajući meso s krilca, umake i svježe ili ukiseljeno povrće, sastave sami.

PILEĆA KRILCA IZ PEĆNICE

image
Ravsky/Getty Images

NEDJELJA

Napokon je stiglo vrijeme kada se vatra pali gotovo svakog vikenda pa tako danas donosimo i recepte za smjesu za ćevape i pljeskavice. Zaputite se do mesara, poslušajte i pokoji njegov dobar savjet pa kad se vratite kući oblikujte omiljene mesne delicije i spremni ste za grilanje.

ĆEVAPI I PLJESKAVICE S GRILLA

image
Meteo021/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 11:44