Na ovotjedni meni uvrstili smo za svakog ponešto, od jednostavnih zalogaja koji se rade u svega 5 minuta, do onih nešto složenijih, kako pripremom, tako i okusom.
Tjedan započinjemo kremastom tjesteninom s vrganjima (bez vrhnja za kuhanje), a zatim nastavljamo lijenim ručkom koji će vam oduzeti minimalno vremena, a najmlađi za stolom bit će najsretniji - jednostavnim jastučićima od lisnatog tijesta sa sirom, šunkom ili pestom. Sredinom tjedna vraćamo se jelima na žlicu pa tako radimo gusto, zasitno varivo od buče, a u četvrtak spajamo krumpir, kelj i slaninu u predobar složenac. U petak radimo fishburgere, a za vikend pripremamo nešto sasvim drugačije. Najprije je na redu slasni složenac s mlincima, a potom koljenica koja se raspada na dodir vilice. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Tjedan započinjemo sezonskim tanjurom. Odlazimo na tržnicu, kupujemo najljepše vrganje da bismo potom napravili finu, kremastu i aromatičnu tjesteninu s gljivama. Osim klasične kupovne tjestenine, za ovo jelo možete napraviti i domaće trgance.
UTORAK
Za dane kada vam se jednostavno ne stoji ispred štednjaka, punjeno lisnato uz dobar umak više je nego dobra ideja. Klinci će ovakav ručak obožavati.
LISNATO SA SIROM I ŠUNKOM ILI PESTOM
SRIJEDA
Što je jesenska srijeda bez jela na žlicu? Ovog puta radimo gusto, zasitno varivo s bučom i graškom u koje možete dodati i malo slanine ili kobasicu po želji.
ČETVRTAK
U slučaju da ste u varivu ipak odlučili preskočiti slaninu, u ovom jelu nemojte nikako. Spoj krumpira, kelja i slanine toliko je dobar da ćete se ovom jelu poželjeti vratiti što prije.
PETAK
Fishburgeri koje napravite sami daleko su bolja opcija od onih kupovnih, a priprema vam neće oduzeti više od sat vremena. Pripremite i peciva i dodatke po želji i ručak je već gotov.
SUBOTA
Mlince obožavamo, a osim na klasičan način, ponekad ih koristimo i kao dio slasnih složenaca. Ovog puta poslužit će nam umjesto kora za lazanje, a između njih upakirat ćemo umak od piletine i sir.
NEDJELJA
Nedjeljni ručak uvijek je nešto posebno, no ovog puta, umjesto klasičnih pečenja, razmislite o tome da u gustom umaku skuhate koljenicu pa je poslužite uz omiljeni kremasti prilog. Nakon ovakvog ručka, vjerujte nam, svi oko stola polizat će prste.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....